Zvijer iz Spartanburga – BMW otkrio pravo lice X7 (FOTO)

Iako je premijera zakazana za kraj 2018, BMW je već krenuo da promoviše svoj budući luksuzni SUV X7.

Bavarski automobilski gigant počeo je predproizvodnju X7 u svom pogonu za SUV vozila u Spartanburgu, u Južnoj Karolini.

Iako uglavnom dominiraju fotografije kamufliranih detalja, BMW je u svom medijskom saopštenju objavio i fotografije za koje nije potrebna preterana mašta.

Jasno se vidi skoro kompletna prednja maska vozila čiji se elementi ne razlikuju preterano od onih sa koncept verzije predstavljene pre nekoliko meseci u Frankfurtu, uključujući uske farove sa heksagonalnim prstenovima dnevnih svetala.

Foto: BMW
Foto: BMW

Ono što je posebno interesovalo većinu ljubitelja BMW SUV modela, to se i dogodilo, X7 “krasi” masivna maska hladnjaka u obliku tradicionalnog bubrega, koja pokriva veći deo čeone površine vozila.

Za utehu onima kojima to “bode oči”, usisnici vazduha pored prednjih točkova su mnogo bolje integrisani nego na predstavljenom prototipu.

Na zadnjem delu vozila su štop svetla u obliku slova L, uz blago otvoreni zadnji spoiler kao na X5, te par hromiranih završetaka auspuha.

Foto: BMW
Foto: BMW

Fotografije otkrivaju i redizajniran menjač, promenjeno mesto za start dugme, kao i veći iDrive rotacioni kontroler.

Za razliku od pomalo futurističkog koncepta iz septembra, na serijskoj verziji je masivni panoramski stakleni krov sveden na razumnu meru, uz odvojen panoramski deo za treći red sedišta.

Ubedljivo najveći BMW SUV bi trebalo da pokreću agregati već implementirani u serije 5 (G30) i 7 (G12), od šest i osam cilindara, uključujući i 6.0-litarski tvin-turbo V12 iz M760Li.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *