Željezničari koji od juče štrajkuju glađu na stanici u Doboju, do kraja dana dobijaju pojačanje

Doboj, 20.mart-  Devetnaest radnika Željeznica Srpske u Doboju, koji od juče gladuju zbog neispunjenih zahtjeva rukovodstva preduzeća, do kraja dana očekuje pojačanje.  Branislav Pašalić koji obavlja posao skretničara tvrdi da će im se do kraja dana pridružiti još najmanje trideset kolega, kada će ih ukupno biti oko pedeset. Pašalić je za RTV Doboj rekao da priliv novih štrajkača očekuju večeras oko 19 časova, kada se završava smjena.

-Ovo je spontano okupljanje, kolege znaju gdje smo i svi su dobrodošli. Prvo nas je bilo četrnaest pa su nam se jutros pridružila još petorica.  Uprkos štrajku, kolege će večeras u redovnu smjenu,  radne zadatke obavljaće sve dok budu sposobni, rekao je Pašalić. Dodao je da su se radnici juče okupili spontano, te da djeluju mimo Sindikata.

 

Štrajk ŽRS Doboj

 

-Jutros su naš obišli predstavnici Sindikata i dva izvršna direktora . Od njih smo saznali da je generalni direktor danas u Banja Luci , na sastanku sa predstavcnicima Vlade. Naša očekivanja su da se prema nama postave kao prema ljudima , jer mi nismo ušli u ovo zato što smo htjeli nego zato što smo primorani, zaključio je Pašalić, istakavši da će gladovati sve dok se ne ispune njihova egzistencijalna prava.

Željezničari protestuju zbog zbog neisplaćivanja prevoza i izvršnih presuda, neuplaćivanja poreza i doprinosa , te traže pokretanje odgovornosti za lošu situaciju u preduzeću.

RTV Doboj
Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *