Zaplijena decenije: 739 kg marihuane!

Više od 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u policijskoj akciji u Pelagićevu, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

Policijski službenici PU Grada Bijeljina sproveli su operativne aktivnosti u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, te izvršili pretresanje na području opštine Pelagićevo na 4 lokacije. Tom prilikom na jednoj od lokacija pronađena je biljna materija – marihuana, ukupne težine 739 kg, od čega je 41 kg bio spreman za dalju prodaju.

“Aktivnosti koje sprovodi ova uprava još su u toku, a određeni broj lica, koja se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, nalaze se pod kontrolom i nad njima se vrši kriminalistička obrada”, istakao je načelnik policijske uprave Grada Bijeljina.

On kaže da je riječ o najvećoj pljenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina.

Takođe je naglasio da je jučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i saradnje više bezbjednosnih službi i tužilaštava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

U cilju istrage policija još uvijek ne može reći koliko je lica povezano sa ovom zaplijenom droge, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina – Darko Kovrlija i dodao da je vrlo teško procijeniti koja je tržišna vrijednost jer zavisi od kvaliteta, godišnjeg doba, ponude i potražnje. Gram na ulici košta 10 KM, kilogram 3.000 KM.

Pretres je izvršen juče i marihuana je pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *