Zahvalnice učesnicima manifestacije „Dan Evrope“

Gradonačelnik Obren Petrović upriličio je prijem za učesnike manifestacije „Dan evrope“, i uručio im zahvalnice.

 

Zahvalnica-fajlGrad Doboj već deceniju organizuje manifestaciju „Dan Evrope“. Ove godine je održana pod nazivom „Doboj – grad mladih preduzetnika i stvaralaca“ na kojoj su svoja stvaralačka djela nastala na nastavnim i vannastavnim aktivnostima predstavili učenici sedam dobojskih osnovnih škola, kao i korisnici Fondacije “Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju”, te nekoliko umjetnika iz ovog grada. Gradonačelnik Obren Petrović učesnicima manifestacije je zahvalio što su dali svoj doprinos u organizaciji, istakavši da je veoma važno da se omladina uključuje u gradske aktivnosti, jer na mladima svijet ostaje.

-To je poruka da svaki grad u BiH,  u ovom slučaju Doboj , želi što više da radi, da okuplja što veći broj građana, kreira što veću porodicu, kako bi zajedničkim radom što prije ušli u EU, rekao je Petrović.

Na manifestaciji su nagrađeni najbolji učenički radovi. Prvo mjesto osvojila je OŠ „Sveti Sava“, područna škola Ševarlije. Direktor ove školske ustanove Radmila Dakić je zahvalila gradu Doboju na organizovanju ove manifestacije,  na kojoj su učenici dobili priliku da predstave svoje kreativne sposobnosti.

-Krajnji cilj bio je prikazivanje svega onoga što učenici razvijaju u školama ,razvoj preduzetničkih kompentencija, razvoj ekološke svijesti .To je sve ono što je prema preporuci EU učenicima potrebno u budućnosti. Zahvalni smo Gradu što nam je dao priliku da učeničke aktivnosti izađu iz škole, i budu publikovane široj javnosti, kazala je direktor Dakić.

Marina Turkić, načelnik Odjeljenja za evropske integracije i energetsko-ekološku efikasnost je istakla da su ove godine u obilježavanje manifestacije željeli da uključe i učenike kako bi pokazali svoje preduzetničke sposobnosti. 

U Doboju se dan Evrope obilježava od 2007. godine. Nakon poplava upravo su zemlje EU u obnovu grada, prije svega škola i javnih ustanova ,uložile višemilionska sredstva.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *