Vozači – danas izbjegavajte ove putne pravce

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Učestali su i odroni, tako da se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar zbog radova u Donjoj Jablanici tokom dana saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije saobraćanje moguće je i na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, gdje se izvode radovi na redovnom održavanju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

(n1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *