Vlast u Srpskoj se igra narodom

Šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica je rekao novinarima da vlast obmanjuje javnost i da se igra osjećanjima srpskog naroda, a poslanik NDP Dragan Čavić kaže da je vlast odustala od referenduma zbog straha od sankcija.

Govedarica, koji je i predsjendik SDS; rekao je jutros, nakon što je skupštinska većina, predvođena SNSD-om, ukinula referendum o sudu i Tužilaštvu, da se obistinilo ono što je opozicija govorila i kada su usvajali odluku o referendumu da se on neće održati.

“Sve ono što smo ranije rekli, noćas se desilo”, rekao je Govedarica, naglašavajući da vlast u Srpskoj vodi poliitku prevare i igra se osjećanjima srpskog naroda.

Za predsjednika NDP Dragana Čavića jedini razlog za ukidanje odluke o referendumu je strah vlasti od sankcija koje su im zaprijećene.

Čavić je žalosnim ocijenio ponašaenje predsjendika RS Milorada Dodika u parlamentu Srpske.

Šef poslaničkog kluba SNSD-a Radovan Višković izjavio je da je bilo potrebno staviti van snage odluku o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH jer je odluka o njegovom raspisivanju objavljena u “Službenom glasniku” Srpske, pa je referendum trebalo da bude održan već 19. novembra.

Za neodržavanje referenduma, Višković optužuje opoziciju. Kaže da su tražili konsenzus svih političkih faktora u Srpskoj. Najavljuje održavanje peticije umjesto referenduma o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH.

(BN)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *