Vlada Republike Srpske o Nacrtima zakona o željeznicama

Vlada Republike Srpske razmatraće danas Nacrt zakona o željeznicama Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Srpske. Na dnevnom redu je i prijedlog uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma, te prijedlog uredbe o izmjenama uredbe o postupku za dodjelu i prestanak statusa udruženja od javnog interesa.

Vlada će razmatrati i informaciju o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika januar-decembar 2015. godine, te Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2016. godinu. Na dnevnom redu su i informacije o radu i finansiranju predstavništava Republike Srpske u inostranstvu u 2015. godini, te o predloženim programima i planovima rada sa finansijskim planovima predstavništava Republike Srpske u inostranstvu za 2016. godinu.

Pred ministrima će se naći i informacije o izradi Strategije za ljudska prava i osnovne slobode BiH, o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU, te o Projektu “Uspostavljanje sistema državne pomoći u BiH” koji se finansira iz IPA 2012.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću najavljeno je da će se na dnevnom redu naći i informacije o realizaciji Godišnjeg akcionog plana sprovođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za 2015. godinu, te Godišnjeg akcionog plana sprovođenja Strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj za 2016. godinu.
 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *