Uručene igračke za djecu iz višečlanih porodica

U Doboju su danas uručene igračke djeci iz višečlanih porodica iz Udruženja “Budućnost četiru plus” koje su prikupili vršnjaci iz Kutka za djecu i članovi Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama.
Igračke su uručene povodom Dječije nedelje, a pod motom “Moje pravo na igru i odmor”.

Predsjednik Udruženja “Budućnost četiri plus” Doboj Olivera Nedić rekla je da ih je neophodna konstantna podrška lokalnih društveno odgovornih organizacija, institucija i pojedinaca.

Ona je kao prioritete navela logopedske časove za djecu, časove jezika, te druge aktivnosti za koje roditelji iz višečlanih porodica nemaju sredstava da ih obezbjede.

Nedićeva očekuje i stalnu podršku na nivou politike Gradske uprave u rješavanju egzistencijalnih potreba višečlanih porodica, između ostalog subvencionisanje karte za prevoz djece, stipendiranje, te eliminaciju određenih cenzusa za besplatan boravak u predškolskim ustanovama.

Ona navodi da je na području Doboja evidentirano oko 140 višečlanih porodica sa oko 500 djece uključujući Petrovo i Stanare, od kojih je oko stotinu korisnika usluga Centra za socijalni rad.

Predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama Sanja Živković kaže da je cilj aktivnosti razvoj saradnje između organizacija, razvoja empatije i podrške među najmlađom populacijom, kao i ukazivanje na potrebe Udruženja “Budućnost četiri plus”.

Današnjoj aktivnosti prisustvovali su i predstavnici Centra za socijalni rad, Kancelarije Ombudsmena u Doboju, te Male kuće.

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *