Upoznajte predsjednički Citroen DS Emanuela Makrona

Francuski predsjednici već tradicionalno se voze u reprezentativnim limuzinama domaće proizvodnje. Počasnu ulogu predsjedničkog vozila preuzima DS7, i to mjesecima prije nego što stigne u proizvodnju. Punim imenom DS7 Crossback, trenutno je najprestižniji model kompanije DS Automobiles, ali i cjelokupne francuske autoindustrije.

Model je predstavljen prije dva mjeseca, a na tržištu će se naći početkom iduće godine. Automobil će od sutra biti izložen u salonu DS World Paris, na adresi 33 rue François 1er u Parizu. Posjetioci će se tako moći lično uvjeriti u sve kvalitete francuskog crossovera, ali i detalje koji konkretan primjerak izdvajaju od klasičnog automobila.

Ona najuočljivija je krovni otvor izrađen po mjeri kako bi novi Predsjednik Republike mogao pozdraviti Francuze na aveniji Champs-Elysées. Uz karoseriju u plavoj boji Encre opremljen je prepoznatljivim službenim elementima (potpisi “Francuska Republika”, nosač za zastavu i sl). Unutrašnjost krasi crna koža Art Leather i inovativno francusko ostvarenje, lakirana tkanina koju je osmislio i proizveo Atelier Mauri.


(Index.hr)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *