Uhapšen zbog napada, paljevine

Banjalučka policija uhapsila je 36-godišnjeg N. B. zbog sumnje da je postavio bombu pod vozilo profesora Spase Šakote u naselju Starčevica, prilikom čega su ranjene dvije osobe.
To je potvrđeno na vanrednoj konferenciji za novinare MUP-a RS, na kojoj su se novinarima obratili Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kiriminalitet.

Nezavisne novine saznaju da je uhapšen Nenad Berić koji je odranije poznat policiji zbog nekoliko krivičnih djela.

Lukač je na konferenciji potvrdio hapšenje navodeći inicijale osumnjičenog, koji je i priznao počinjeno krivično djelo.

Ministar Lukač potvrdio je da su pod vozilo bile postavljene četiri bombe. “Riječ je o njihovom ličnom odnosu”, rekao je Lukač, koji je pohvalio kolege na profesionalno i brzo obavljenom poslu.

Inače, Berić je 2013. godine uhapšen pod sumnjom da je organizovao napad sonom kiselinom na bivšu djevojku, zbog čega je dobio nadimak Bera Kiselina.

Kasnije je hapšen zbog sumnje da je sugrađanku ucjenjivao seksualnim uslugama u zamjenu za posao.

Lukač je potvrdio da je policija u posjedu i video-snimka na kojem se vidi da je u blizini mjesta napada prošao veći broj građana, uključujući i čovjeka sa djetetom u naručju, pa su posljedice mogle biti i mnogo teže. Ilić je potvrdio da je još lica povezano sa ovim napadom.

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *