Udžbenici za treći 64, za deveti razred 141 KM

Udžbenici se već prodaju u knjižarama u RS, a osnovci će u novoj školskoj godini učiti iz nekoliko novih udžbenika, a došlo je i do adaptacije i korekcije pojedinih knjiga, potvrdili su ovo juče u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva RS.

Naveli su da se cijene udžbenika ove godine nisu mijenjale.

U školskoj 2016/2017. godini osnovce, kako kažu iz Zavoda, čeka novi udžbenik engleskog jezika “English is fun” od šestog do devetog razreda.

“Novi udžbenici su i Čitanka za drugi razred osnovne škole, kao i udžbenik Srpski jezik i jezička kultura za šesti, sedmi, osmi i deveti razred te udžbenik i radna sveska Geografija za deveti razred”, kažu u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva.

Kada je riječ o adaptacijama i korekcijama udžbenika, one su urađene u udžbeniku i radnoj svesci Matematika za drugi razred i u udžbenicima Likovna kultura od šestog do devetog razreda.

“Radi se o otklanjanju sitnih štamparskih grešaka koje su otkrivene tokom ove školske godine i minimalnim sadržajnim korekcijama u prilagođavanju nastavnom planu i programu”, ističu u Zavodu.

Cijene udžbenika su iste u odnosu na prethodne godine, a cijene kompleta bez stranih jezika su: za treći rezred 64,60 KM; za četvrti 72 KM, peti 70 KM; šesti 135,50 KM; sedmi 119 KM, osmi 145,50 KM i deveti razred 141,50 KM.

Pored postojećih zaliha udžbenika koji se i dalje koriste, svi novi udžbenici po preuzimanju iz štamparija se distribuišu u knjižare, pojašnjavaju u Zavodu.

Većina udžbenika je već u prodaji, a do polovine avgusta svi udžbenici će biti dostupni.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS i ove godine  obezbijediće besplatne    udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovne škole u novoj školskoj godini, a mališanima će udžbenici biti uručeni sa početkom nastave.

Izvor: nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *