U prekidu saobraćaj na pravcima Prnjavor-Srbac i Banjaluka-Karanovac

BANJALUKA, 8. MARTA /SRNA/ – Zbog vode na kolovozu, u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Srbac u mjestu Donja Ilova i Banjaluka-Karanovac u mjestu Jagare, u Ulici Sime Ilije Partala, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Zbog izlivanja vode otežano se saobraća i na regionalnom putu Srbac-Drugovići. 

Od 6.00 časova normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Ratkovac, dok se jednom trakom saobraća na dionici puta Klašnice-Dovići-Drugovići. 

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj jutros se saobraća usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, zbog slabog snijega u višim i kiše u nižim predjelima. 

Dodatan oprez savjetuje se u kotlinama i duž riječnih tokova, zbog mjestimične magle, naročito na području Foče gdje je vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz. 

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo. 

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj saobraća se bez zastoja, po mokrim kolovozima. 

Zbog deminerskih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj, u blizini naselja Rječica Donja, svakim danom od 7.00 do 16.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja. 

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode, pa se u periodu od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj obustavlja 30, a propušta 10 minuta. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja "Mahovljani" zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

Zbog izgradnje vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, od 23.00 do 5.00 časova biće obustave saobraćaja, najviše do 30 minuta. 

Režim saobraćanja izmijenjen je na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja, zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice. 

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača, u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta, u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona. 

U Federaciji BiH zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na dionicama magistralnih puteva Špionica-Ormanica, Ormanica-Gradačac, Gradačac- Šamac. 

I na ostalim putevima jutros se saobraća sporije, po pretežno mokrom kolovozu. 

Ugaženog snijega ima u višim planinskim predjelima, posebno na putnim pravcima Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar. 

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi snježne nanose. 

Na dionici auto-puta Kakanj-Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom. 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja tokom dana povremeno se saobraća usporeno zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *