U operativnoj akciji „Jezero“ lišena slobode četiri lica

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 26.04. 2016. godine lišili su slobode četiri lica sa područja opštine Pelagićevo (B.S., N.M., L.M. i M.Đ.), zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.
Za navedena lica postoji osnov sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili uzgoj indijske konoplje i proizvodili opojnu drogu „marihuanu“, koju su prodavali na području opštine Pelagićevo.
Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča, 26.04. 2016. godine, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području opštine Pelagićevo.

Prilikom pretresa kuće koju kao član porodičnog domaćinstva koristi M.Đ. pronađeno je i oduzeto 27 komada indijske konoplje (visine 5-7 cm) uzgojene u saksijama, plastična vrećica sa zelenom biljnom materijom koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „marihuanu“ ukupne težine 1,56 grama, staklena tegla sa zelenom biljnom materijom koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „marihuanu“ ukupne težine 31,426 grama, jedna digitalna vaga, jedna drobilica sa tragovima zelene biljne materije, kao i drugi predmeti koji se mogu koristiti za uzgoj indijske konoplje i proizvodnju opojne droge „marihuane“.

oružje-i-municija-Pelagićevo-(1)Prilikom pretresa kuće vlasništvo L.M. koju kao član porodičnog domaćinstva koristi i njegov sin N.M., pronađeno je i oduzeto: 261 komad puščane municije različitog kalibra, 30 komada pištoljske municije i tri ručne bombe.
Prilikom pretresa kuće koju član porodičnog domaćinstva koristi B.S. pronađen je i oduzet pištolj za koji navedeno lice nije posjedovalo dozvolu za držanje, kao i dva prazna okvira za pištolj.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, 27.04.2016. godine lica lišena slobode predata su u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu.

Operativna akcija pod kodnim nazivom „Jezero“ sprovedena je u cilju prikupljanja materijalnih dokaza i razotkrivanja kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prodajom opojne droge.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *