U dva napada u Londonu 6 mrtvih, ubijena tri napadača

U gradu je prisutan veliki broj policajaca i specijalaca koji navodno tragaju za najmanje tri osumnjičene osobe. Nad Londonom lete helikopteri i veći dio centralnog dijela grada je u potpunosti blokiran.

Snage bezbjednosti mole građane da se klone ulica i da traže bezbjednu lokaciju na kojoj će se sakriti dok opasnost ne prođe.

Premijerka Theresa May je izjavila kako se slučajeve tretira kao potencijalne terorističke napade. Prvi incident desio se oko 23 sata po našem vremenu na Londonskom mostu kada se kombi velikom brzinom zaletio u pješake na pločniku.

Foto APDrugi napad desio se nekoliko desetaka minuta kasnije u Borough Marketu nedaleko od Londonskog mosta. Britanski mediji prenose da je tu došlo do napada nožem kojeg su izvele tri osobe.

Takođe, svjedoci tvrde da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Treći potencijalni incident je prijavljen na znatno daljoj lokaciji, u četvrti Vauxhall. Ipak, nije jasno šta se dešava u tom dijelu Londona. Pojedine informacije sugerišu kako je riječ o lažnoj uzbuni.

U gradu je prisutan veliki broj policajaca, specijalaca koji navodno tragaju za najmanje tri osumnjičene osobe. Nad Londonom lete helikopteri i veći dio centralnog dijela grada je u potpunosti blokiran.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *