U Doboju govoreno o projektu RAST – povoljnijem poslovnom okruženju

U prostorijama Gradske uprave Doboj održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici ove lokalne zajednice i  CRS-a BiH. Razgovarano je o projektu pod nazivom RAST, koji finansira USAID.

Projekat RAST ima za cilj pružanje podrške jedinicama lokalne samouprave pri uspostavi i unapređenju povoljnog poslovnog okruženja u skladu sa BFC (Business Friendly Certification) kriterijima i implementaciju manjih infrastrukturnih objekata.

 Predstavnik CRS-a u BiH Mark da Silva kaže da je ohrabljen inicijativnom grada Doboja da prođe kroz sve procese i kriterijume koje ova lokalna zajednica treba da ispuni za implementaciju BFC standarda .

„BFC sertifikat omogućiće gradu Doboju da postavi bolje sisteme u kojima bi ova lokalna zajednica bila ekonomski više primamljivija  od strane različitih investitora, istakao je Silva.

„Radi se o sertifikatu koji će grad Doboj označiti ka grad povoljnog poslovnog okruženja i koji će pomoći da privučemo investitore u našu lokalnu zajednicu,  izjavio je potpredsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović.

Na sastanku je govoreno i o programu Pro-budućnost koji se na području BiH implementira tri i po godine, a u koji je uključen i grad Doboj, odnosno o aktivnostima koje se odnose na pomirenje i izgradnju povjerenja razumiijevanja .

RTV Doboj

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *