Tradicionalni Bogojavljenski koncert otvara novu kulturnu sezonu u Doboju

Tradicionalnim Bogojavljenskim koncertom, koji se ove godine održava po 21. put započeće ovogodišnja kulturna sezona u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje. Koncert će biti održan u Velikoj sali ovog hrama kulture 18. januara.

Vojin Ćetković, Dejan Lutkić,Milorad Mandić -Manda i Lane Gutović samo su neka od poznatih glumačkih imena koji su tokom prošle godine zaigrali na sceni dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje. Izdvajaju se još gostovanja Raše Popova,Vanje Bulića i poznatog lingviste Miloša Kovačevića, dok su zidove Umjetničke galerije krasila djela priznatih akademskih slikara kao što su Milivoje Unković i Zdravko Kovač, te djela domaćih umjetnika u sklopu dobojskog salona.

-U prošloj godini organizovali smo čak 96 kulturnih događaja, što u predhodnom periodu, kada se kulturna sezona završavala sa šezdesetak događaja, nije bio slučaj, izjavio je Novak Radojčić, direktor Centra za kulturu i obrazovanje, istakavši da su sva ta dešavanja realizovana prvenstveno zahvaljujući materijalnoj podršci gradonačelnika.

Radojčić je naglasio da nova kulturna sezona tradicionalno počinje Bogojavljenskim koncertom, koji se ove godine održava po 21. put. Na koncertu koji će biti održan 18. janaura, u 19 časova u Velikoj sali nastupiće hor „Srbadija“ i ansambl „Bisernica“ iz Bijeljine, a ulaz će biti besplatan za sve posjetioce. Koncertu će prethoditi otvaranje izložbe Drage Simića iz Loznice. U januaru će biti organizvane i promocije knjiga, svetosavska akademija, a 3. februara na daskama koje život znače u Doboju zaigraće glumci Dramskog pozorišta iz Beograda.

Bužet dobojskog Centra kulturu za ovu godinu iznosi 427.000 KM .Nakon majskih poplava 2014. godine ovaj hram kulture nije u potpunosti obnovljen. Da zasija u novom ruhu potrebno je još najmanje 100.000 evra. Uspjeli su da obnove prostor galerije, te da Veliku salu dovedu u funkciju uz pomoć Gradske uprave i humanitarnih akcija koje su organizovane.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

RTV Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *