Tesla najavio sistem dijeljenja automobila

PALO ALTO, Elon Musk, generalni direktor kompanije Tesla Motors, koja proizvodi električne automobile, najavio je da će Tesla pokrenuti sistem dijeljenja automobila u kojem će vlasnici vozila moći zaraditi novac.

 

Musk je podijelio neke detalje o budućem servisu koji će koristiti sistem ocjenjivanja sličan onome koji sada koristi Uber, kompanija za prevoz, u kojem će vlasnici Tesla automobila moći ocijeniti ljude koji koriste njihov automobil.

„Kad god ne koristite svoj auto, moći ćete pokrenuti Tesla aplikaciju na svom telefonu i dodati ili skloniti ga iz zajedničke flote“, rekao je Musk u govoru tokom otvaranja Tesline Gigafactory fabrike u petak.

Dodao je da će korisnici moći da odluče ko će koristiti njihov auto, a kad god žele da ga vrate, mogu samo pritisnuti dugme i auto će im se vratiti.

Prošle sedmice Musk je objavio drugu polovinu Teslinog „master plana“, u kojem je otkrio namjeru da Teslu ubaci u biznis dijeljenja automobila.

„Većinu vremena kada pogledate auta, samo stoje na parkingu bez da ih se koristi. Ovo ima potencijal da masivno pojača korist vozila i nadoknadi troškove vlasništva“, rekao je Musk i dodao da od vlasnika auta zavisi da li će koristiti servis ili ne.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *