Takmičari KK “Vila” nastupili na dva takmičenja u Beogradu

    Tokom proteklog vikenda takmičari KK ”Vila” su nastupili na dva takmičenja u Beogradu:

  • KARATE KUP SRBIJE ZA – 2017. i
  • – MEMORIJALNI TURNIR ”SLOBODAN VUČINIĆ”

     Memorijalni turnir je održan u Beogradu, sportska hala na Banjici, u organizaciji Karate kluba ”Slobodan Vučinić” na četiri borilišta uz učešće 56 klubova iz Rumunije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske, Brčko Distrikta i Srbije.

     Turnir je sa dugogodišnjom tradicijom. Održava se u znak i sjećanje na karate velikana i reprezentativca bivše Jugoslavije pokojnog Slobodana Vučinića koji je kao Reprezentativac osvajao medalje na evropskim prvenstvima. Podsjećanja radi, Vučinić je bio osnivač jednog od najtrofejnijih karate klubova bivše Jugoslavije a radi se o Karate klubu ”Studentski Grad” Beograd.

     Takođe treba znati da je pokojni Slobodan Vučinić rodom iz Bileće a studentski život je proveo u Beogradu. Otvaranju turnira prisustovali su članovi porodice Vučinić te brojni njegovi karate učenici i poštovaoci njegovog djela.

      Na ovom memorijalnom turniru Karate klub ”Vila” je nastupio sa 11 takmičara: Aleksa Starčević, Ognjen Bjelanović, Nikola Mišić, Nikola Starčević, Sanela Kocić, Lena Todić, Stefan i  Nemanja Bjelanović, Nataša i Kristina Tešić.

     Najviše uspjeha imao je Nikola Mišić osvojivši zlatnu medalju u borbama pojedinačno u konkurenciji kadeta.  Srebrnu medalju, ali zlata vrijednu, u katama pojedinačno osvojio je Davor Pantić koji je pobijedio u pet eliminacionih krugova te u šestom finalnom krugu nije uspio pobijediti takmičara iz Slovenije (SKIF Zveza Slovenije), te se morao zadovoljiti sa Srebrnom medaljom. Na kraju treba istaći Stefana Bjelanovića sa dvije osvojene bronzane medalje u tehničkoj disciplini kate i u disciplini borbe pojedinačno.

    Trenerski sastav Kuzmić – Sušić ističu da su obradovani odličnim rezultatima ove dvojice mladih takmičara kao i činjenicom da bez obzira na smjenu generacija u klubu na svakom takmičenju se kristališu novi kvalitetni takmičari.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *