Službenici UIO BiH oduzeli robu u vrijednosti od 43.000 KM

BANJALUKA – Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, prilikom pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prelazima Šamac i Orašje, kao i na području opštine Gradačac, oduzeli su raznu tehničku i tekstilnu robu u vrijednosti 43.000 KM.

Riječ je o tehničkoj robi /alat, bijela tehnika, muzička oprema i slično/, kao i tekstilnoj i sportskoj opremi u vrijednosti 10.000 KM, koja je privremeno oduzeta, saopšteno je iz UIO.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Srbije, službenici su prilikom provjere porijekla robe na području opštine Gradačac otkrili i privremeno oduzeli robu stranog porijekla, a riječ je o 700 pari patika ukupne vrijednosti 33.000 KM.

Protiv počinioca ovih nezakonitosti, u skladu sa Zakonom o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Robu bez prateće dokumentacije otkrila su ovlaštena službena lica iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, donirane od Vlade SAD putem programa “EXBS”.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *