ŠKOLA FUDBALA RUDANKA RTV DOBOJ: Trijumf Rudanke u Bugojnu

Polaznici Škole fudbala Rudanka RTV Doboj proteklog vikenda  nastupili su na turnirima u Tuzli i Bugojnu.  Ekipa 2008. godište nastupila je na jakom međunarodnom turniru Panonski kup u Tuzli gdje su takmičenje završili u grupnoj fazi. Igrali su u grupi  gdje su poraženi od ekipe Sportino Ma iz Maglaja 0:1, Valtera iz Sarajeva 1:2, ekipe Romari iz Viteza 0:2, dok su jedino savladali Ilićku plavi iz Brčkog rezultatom 2:1.


Mnogo više uspjeha imali su u Bugojnu gdje su u konkurenciji 2007. godišta osvojili prvo mjesto,a  u 2006. godištu eliminisani su u polufinalu. U kategoriji 2007. godište turnir su završili trijumfalno i to bez primljenog  gola. Za  najboljeg igrača proglašen je Danilo Savić iz ekipe Rudanka RTV Doboj. Redom su padali sljedeći protivnici: Univerzalac iz Donjeg Vakufa 5:0, domaća Etna iz Bugojna 3:0, u četvrtfinalu Kupres je savladan sa 3:0, u polufinalu Rijeka iz Viteza 5:0, a u finalu Mladost nakon izvođenja penala 3:2 u regularnom toku bilo je 0:0.


-Naše  ekipe nastupale su na turnirima u Tuzli i Bugojnu. Ekipa 2008. godište u Tuzli nije imala sreće nastup je završila  već u grupnoj fazi. Dok su dječaci 2006.godište u Bugojnu odigrali sasvim dobro, do polufinala su zabilježili sve  pobjede bez primljenog  gola. Onda nam se povrjeđuje golman Nikola Mitrić i gubimo utakmicu u kojoj smo imali dva zicera kod 0:0, nedostajalo nam je  malo sreće za ulazak u finale. Ekipa 2007. godište  je u usponu forme, to se vidjelo na ovom turniru u Bogojnu gdje smo osvojili prvo mjesto uz impresivnu gol razliku 16:0. Učešće na ovom turniru pomogla nam je firma ZTR Marli iz Pločnika. Zahvaljujemo se ljudima iz pomenute  firme  za nesebičnu pomoć. –rekao je trener ŠF Rudanka RTV Doboj Nebojša Kuzmić.

RTV Doboj
Nenad Vasić

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *