SIPA uhapsila Slavicu Injac i Snežanu Vujnić, Darko Jeremić u bjekstvu!

Pripadnici agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su prije nekoliko trenutaka Slavicu Injac i Snežanu Vujnić, prvooptužene u agenciji za bankarstvo Republike Srpske, saznaje BN televizija. Zajedno sa njima uhapseno je jos osam nize rangiranih lica koji se dovode u vezu sa padom Bobar banke i štetom koja prelazi 123 miliona KM.

Među osumnjičenima nalazi se i Darko Jeremić direktor Autosemberije, ali je on od jutros u bjekstvu i gubi mu se svaki trag. Inače Jeremić se tereti za pranje novca u iznosu od 100 miliona KM,koji su nestali iz Bobar banke.

Uhapšeni su i Petar Cacanović, Sonja Kurtuma, Ana Mirosavljević, Batrić Đutišić, Zdravko Dubov.

Podsjećamo, osumnjičeni su davali kredite i bankarske garancije bez poštivanja zakonom propisanih procedura, plasirane preduzećima i privrednim subjektima različitih vlasnika koji su povezani ili su suvlasnici “Bobar banke”, te su znali da se naplata sredstava neće moći realizovati i da su korištene nezakonite garancije, kao i da će nastupiti šteta, koja će dovesti do stečaja “Bobar banke” i ozbiljnih pretresa u bankarskom sektoru BiH.

Ovakve nezakonite aktivnosti nanijele su veliku štetu kreditnom rejtingu BiH i dovele do toga da se MMF aktivno uključi u analizu dešavanja u bankarskom sektoru.

Takođe, ovakvim aktivnostima su ugroženi depoziti različitih pravnih i fizičkih osoba, koji su bili deponovani u “Bobar banci”, uključujući sredstva gradova, opšina, poduzeća, zdravstevnih zavoda, PIO fondova, elektroprivreda, fizičkih osoba, a nanesena je višemilionska šteta Agenciji za osiguranje depozita BiH, saopšetno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *