Servisna informacija CJB Doboj za 6.12.2015.

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Modriča 6.12.2015. godine prijavljeno je da je u mjestu Garevac, opština Modriča, u prethodnih šest dana izvršena provala u kuću vlasništvo M.M., odakle je otuđen televizor i mašina za pranje vozila.  Izvršen je uviđaj.  U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Na području Centra javne bezbjednosti doboj, 4., 5., i 6. decembra tekuće godine lišeno je slobode zadržavanjem 19 lica zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Za 16 lica alkotestiranjem je utvrđeno da su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu od preko 1,00 gr/kg, dok su dva vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju.  Lišen je slobode jedan pješak koji se u alkoholisanom stanju kretao magistralnim putem M-14 na području Broda.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (2,90 gr/kg) utvrđena je kod vozača V.A. sa područja grada Doboja, koji je upravljao putničkim vozilom marke „VW – golf“.  Vozač je kontrolisan na regionalnom putu u mjestu Osječani, područje grada Doboja.

Kod vozača M.I. sa područja opštine Šamac, koji je upravljao putničkim vozilom marke „fiat-brava“ utvrđeno je 2,51 gr/kg alkohola u organizmu.  Vozač je kontrolisan na regionalnom putu u mjestu Batkuša, opština Šamac.

Na magistralnom putu M-17 u Šamcu kontrolisan je biciklista N.M. iz Šamca, kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,37 gr/kg.

Kod vozača Č.V. sa područja opštine Vukosavlje koji je upravljao putničkim vozilom marke „opel astra“ utvrđeno je 2,09 gr/kg alkohola u organizmu.  Vozač je kontrolisan na magistralnom putu M-14.1. u Modriči.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lica su puštena na slobodu, izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *