Servisna informacija CJB Doboj za 26. 01. 2016.

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 4 krivična djela, 3 narušavanja javnog reda i mira, 2 saobraćajne  nezgode sa materijalnom štetom i dva požara.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Doboj 2, 26.01.2016. godine prijavljeno je da je A.S. sa područja opštine Zvornik, na osnovu ugovora sa auto-salonom „Novoprom“  Modriča Poslovna jedinica Doboj iznajmio na korištenje putničko vozilo marke „pežo“, koji nije vratio do ugovorenog roka 23.01. tekuće godine. Provjerom je utvrđeno da se navedeno lice ne nalazi na adresi stanovanja koju je naveo u ugovoru o zakupu. CJB Doboj je raspisao potragu za vozilom. U toku je rad na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela „Utaja“.

U mjestu Pridjel Donji, područje grada Doboja, 26.01.2016. godine izvršena je provala u u kuću vlasništvo O.G. gdje je izvršena premetačina i otuđeno novac u različitim valutama. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Doboj 1, 26.01.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.P. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“ u pokušaju.

Policijska stanica Teslić, 26.01.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.P. iz Teslića zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju.

Ostali događaji:

U mjestu Cerov Gaj,  područje grada Doboja, 26.01.2015. godine oko 18,30 časova izbio je požar na pomoćnom objektu vlasništvo D.Č..  Povrijeđenih lica nije bilo. U požaru, koji je lokalizovala Teritorijalna vatrogasna jedinica Doboj, izgorjelo je oko 6 tona kukuruza, 50 bala sijena, prekrupa za žito i ostali predmeti koji su se nalazili u pomoćnom objektu. Prema izjavi vlasnika pričinjena materijalna šteta iznosi oko 10.000,00 KM. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 i inspektor za protipožarnu zaštitu CJB Doboj danas će izvršiti uviđaj lica mjesta radi utvrđivanja uzroka požara.

U mjestu Kolibe Gornje, 26.01.2016. godine oko 17,30 časova izbio je požar u kontejneru koji je za stanovanje koristio  F.M. i koji je zadobio opekotine u dijelu podlaktica ruku. Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici. U požaru, koji je lokalizovala Vatrogasna jedinica Brod, kontejner je u potunosti izgorio. Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Brod, utvrđeno je da je požar izazvan nepažnjom F.M. koji je spavao dok je grijalica koja je bila uključena zahvatila obližnje predmete. O navedenom je obavešten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *