Servisna informacija CJB Doboj za 21. 01. 2016.

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je jedno krivično djelo, 1 narušavanje javnog reda i mira, 3 saobraćajne  nezgode i 1 požar.

 Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Doboj 1, 21.01.2016. godine prijavljeno je da je u toku noći 20/21.01.2016. godine, u mjestu Johovac, područje grada Doboja, otuđeno pogonsko gorivo i drugi predmeti iz parkiranih teretnih vozila i radne mašine vlasništvo „Integral inženjering“ a.d. Banja Luka, koji izvodi radove na izgradnji auto-puta Doboj – Banja Luka. Uviđajem je utvrđeno da je nasilnim otvaranjem rezervoara cisterne otuđeno oko 200 litara pogonskog goriva, dok je iz rezervoara radne mašine otuđeno oko 150 litara pogonskog goriva. Iz jednog  teretnog vozila otuđen je akumulator, dok je iz drugog teretnog vozila otuđen akumulator i sito od drobilice. Oštećeno akcionarsko društvo naknadno će se izjasniti o visini pričinjene materijalne štete. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Teslić, 21.01.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.H. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“.

Policijska stanica Brod, 21.01.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.K. sa područja opštine Brod, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Ostali događaji:

Policijskoj stanici Petrovo, 21.01.2016. godine oko 05,25 časova iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj prijavljeno je da je izbio požar na kući vlasništvo J.M. iz Petrova. U požaru, koji je lokalizovala Dobrovoljna vatrogasna jedinica Petrovo, nije bilo povrijeđenih lica, dok su unutrašnjost kuće i krovna konstrukcija u potpunosti izgorjeli. Prema izjavi oštećenog pričinjena materijalna šteta iznosi oko 40.000,00 KM. Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Petrovo i inspektor za protipožarnu zaštitu CJB Doboj, utvrđeno je da je požar izbio na drvenoj krovnoj konstrukciji, na dijelu krovnog završetka zidanog dimnjaka. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *