Servisna informacija CJB Doboj za 06.04.2016.

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 3 krivična djela, 1 narušavanje javnog reda i mira i 1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Doboj 1, 06.04.2016. godine prijavljeno je da je u prethodna tri dana u mjestu Johovac, područje grada Doboja izvršena provala u kuću vlasništvo A.Č., odakle je otuđen zamrzivač, aparat za kafu i električna kosilica. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijskoj stanici Doboj 1, 06.04.2016. godine prijavljeno je da je na mjesnom pravoslavnom groblju u mjestu Velika Bukovica, područje grada Doboja, izvršeno pomjeranje nadgrobne spomen-ploče i iskopavanje zemlje sa grobnog mjesta preminule S.J. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Povreda groba ili leša“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo, 06.04.2016. godine, prilikom kontrole saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 zaustavili su i kontrolisali putničko vozilo marke „opel“, kojim je upravljao M.U. sa područja Brčko Distrikta. Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča izvršen je pretres vozila, prilikom čega su u polici iznad mjenjača pronađena i oduzeta dva paketića od pvc folije u kojim se nalazila zelena biljna materija koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „marihuanu“, ukupne težine 2,5 grama. Lice M.U. je lišeno slobode. Nakon izvršene kriminalističke obrade, po naredbi dežurnog tužioca, M.U. je pušten na slobodu. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *