Sedmi „King Partner Days“ predstavio najnovije IT tehnologije

Dobojska kompanije „King“  domaćin je sedme po redu IT konferencije „King Partner Days 2017“ , koja se održava u Tesliću.  Konferenciji koja ima za cilj da predstavi najnovije trendove u oblasti informacionih tehnologija ove godine odazvalo se oko 300 učesnika, predstavnika partnerskih firmi Kinga.

Direktor i vlasnik kompanije Velimir Nešković istakao je zadovoljstvo što se  konferenciji odazvao veliki broj komitenata i dobavljača sa kojima King uspješno sarađuje dugi niz godina, ali i veliki broj korisnika usluga ovog preduzeća.

-King je ove godine prezentovao neka svoja VOIP rješenja, odnosno Voice Over IP, koji omogućava prebacivanje glasa preko mrežnih protokola. Ove godine akcenat smo dali na VOIP telefoniju zato što je ta integracija telefonskih sistema sa računarskim sistemima sada bliža nego ikad prije, tako da smo odabrali dvije kineske firme „Yeastar“ na polju telefonskih centrala i „Fandil“ na polju VOIP telefona koje mi nudimo svojim krajnim korisnicima, izjavio je Nešković za RTV Doboj.

Novine u svom poslovanju predstavili su i Kingovi parneri, a neki od njih su kompanije D-Link, HP, Tesla, Wiener osiguranje..

-Što se tiče HP kompanije mi imamo novu organizaciju u kojoj se trudimo približiti partnerima i krajnim kupcima novu generaciju printera koji će imati sigurnosni čip koji je vrlo teško falsifikovati, njegove karakteristike su prilagođene stanju na tržištu,  sa tom ponudom smo korak ispred konkurencije, po brzini, memoriji ali i načinu rada kao i zaštiti podataka koja danas nije nezamariva, rekao je predstavnik HP kompanije Mirza Ćordalez.

-D-Link se bavi proizvodnjom mrežne opreme, na tržištu smo prisutni preko trideset godina. Danas smo predstavili novitete naše firme za kraj 2017. i početak 2018.godine , fokus je na industrijskoj seriji mrežne opreme, LD-tehnologiji, mobilnom internetu, svičingu, video nadzoru Cloud, te ostalim tehnologijama, kazao je predstavnik D-Link-a  Miro Delić.

Kompanija „King“ iz Doboja uspješno posluje dvadeset godina. Osim što prepoznaje potrebu tržišta u IT sektoru, te svoje kupce i klijente ne uskraćuje za najnovije tehnologije, King je u poslednjih nekoliko godina postao prepoznatljiv i po organiazciji najveće IT konferenciji u BiH.

 Medijski partner ovog događaja je Radio-televizija Doboj.

Novinar : Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *