Šansa za proizvođače

U Brodu je juče održana prezentacija o uzgoju i otkupu poljoprivrednih proizvoda na području ove opštine.Organizator prezentacije, kojoj je prisustvovalo više od 100 zainteresovanih stanovnika, je opština Brod, u saradnji sa preduzećem “Agrona” Živinice koje ove godine nudi mogućnost sadnje i otkupa kornišona.

Svako ko želi da postane kooperant mora da ispuni dva osnovna uslova – da posjeduje minimalno 500 metara kvadratnih obradivog poljoprivrednog zemljišta i da potpiše ugovor o saradnji.

Ugovor predviđa da “Agrona” vrši kompletan otkup svih proizvoda po unaprijed određenoj fiksnoj cijeni, dok je obaveza fizičkog lica da ispoštuje pravila i uputstva o uzgoju proizvoda.

“Ovo je druga godina zaredom kako `Agrona` posluje na području opštine Brod. u prošloj godini otkupljeno je ukupno oko 55 tona kornišona, uzgojenih na 9,5 dunuma, što je veoma dobar prosjek”, rekao je izvršni direktor “Argone” Fahrudin Delibajrić.

Načelnik Broda Ilija Jovičić rekao je da je ova opština uvijek spremna da pomogne svaki vid unapređenja poljoprivredne proizvodnje i agrarnog razvoja.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *