Sada i zvanično: Uskoro stižu novi iPhone i iPad

Apple je 21. marta najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove iPhone i iPad uređaje.

Glasine o Appleovoj konferenciji na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja traju već mjesecima, a iz ove kompanije juče su napokon i zvanično najavili događaj na kojem će nas Tim Kuk i njegov tim upoznati s novitetima koje su pripremali poslednjih mjeseci.

Tako će 21. marta Apple predstaviti novi model iPhonea koji bi trebalo da ima manji ekran i stariji hardver, ali i nešto nižu cijenu u odnosu na aktuelne modele, a kompanija se nada da će zahvaljujući njemu povećati prodaju telefona. Inače, očekuje se da će Apple u prvom ovogodišnjem kvartalu prodati manje smartphona u odnosu na isti kvartal godinu dana ranije, što se još nikada nije dogodilo.

Sve zvanične informacije saznaćemo, dakle, 21. marta, ali s obzirom na to da su se posljednjih godina glasine vezane za Appleove uređaje pokazale istinitim, već sada otprilike znamo kakav će hardver imati novi telefon.

iPhone 5se (neki mediji prenose da bi ovaj telefon mogao da se prodaje i samo kao iPhone SE – “special edition”) trebalo bi da ima ekran dijagonale 4 inča i isti procesor i kameru kao iPhone 6. Telefon bi trebalo da ima i podršku za NFC i Touch ID senzor.

Biće zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim uređajem (nekim korisnicima moderni uređaji s ekranima dijagonale od oko pet inča su preveliki), a veliki faktor trebalo bi da igra njegova cijena. Ne treba prerano da se radujete, jer kada je Apple 2013. predstavio “jeftiniji” iPhone 5C, njegova cijena je bila samo sto dolara manja u odnosu na tadašnji top model iPhone 5S, što je razočaralo brojne korisnike.

Osim iPhonea, Apple će na ovoj konferenciji predstaviti i novi model iPada, ali nije poznato da li će to biti iPad Air 3 ili manji iPad Pro.

Novi model Appleovog sata ne treba da očekujemo prije septembra, kada bi kompanija trebalo da predstavi iPhone 7 i 7 Plus.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *