Riješen problem vodosnabdijevanja MZ Čaire

Mještani dobojske Mjesne zajednice Čaire više neće imati problema sa vodosnabdijevanjem. Na posljednjoj sjednici Skupštine grada usvojena je Odluka da će upravljanje ovom mjesnom vodovodnom mrežom preuzeti dobojski „Vodovod“. Na sastanku, koji je održan u zgradi Gradske uprave, dogovorena je realizacija ove odluke.

Na vodobodnu mrežu MZ Čaire priključeno je oko 150 korisnika. Sa te mreže napaja se još 40 korisnika u Mjesnoj zajednici Pločnik. Mještani Čaira kažu da su godinama mučili muku sa održavanjem vodovodne mreže, usljed čega je dolazilo da velikog gubitka vode. Problemi su kažu nastajali i oko naplate vode.

-Zahvaljujući gradonačelniku Obrenu Petroviću mjesni vodovod će konačno preuzeti gradski vodovod , čime će biti riješen dugugodišnji problem sa vodosnabdijevanjem u ovom naselju, rekao je mještanin  Emir Šarić.

Odluka da će upravljanje ovom mjesnom vodovodnom mrežom preuzeti dobojski „Vodovod“ usvojena je na posljednjoj održanoj sjednici lokalnog parlamenta. Prije nego što Vodovd Doboj preuzme gazdovanje slijedi provjera tehničke ispravnosti vodovodne mreže, a te troškove će snositi Gradska uprava, rekao je gradonačelnik Doboja, Obren Petrović.

-Važno je da gradski vodovod , vodovod u Čairama preuzme u ispravnom stanju, kako bi se izbjegli dodatni troškovi, nakon što gradski vodovod preuzeme potpuno održavanje tog dijela vodovodne mreže, rekao je Petrović.

Mladen Vulić, izvršni direktor za tehnička pitanja u  Vodovodu rekao je da će se realizaciji odluke pristupiti po okončanju tehničkih radova na mreži.

-Potrebno je da se ispune tehnički i pravni uslovi da bi korisnici iz MZ Čaire potpisali sa Vodovodom u Doboju ugovor na svoje lično ime o isporuci vode, pojasnio je Vulić.

Gradonačelnik je rekao da će u narednom periodu svi mjesni vodovodi, kojima je ranije upravljao dobojski Vodovod biti vraćeni u nadležnost ovog preduzeća. Sledeća mjesna zajednica u kojoj će do toga doći je Potkamen.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *