Raša Popov s osnovcima u Petrovu

Radivoj-Raša Popov, srpski književnik i zvijezda dječije televizijske emisije „Fore i fazoni“, danas se družio sa učenicima nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Petrovo. Mališani su u multimedijalnom centru Narodne biblioteke sa oduševljenjem slušali bajke i stihove koje im je, na svoj posebno šarmantan način, pričao čika Raša. Vremešni djedica, duge sijede brade, kako sam kaže juri kao ala Republikom Srpskom, Srbijom i Kosovom, gdje se druži s mališanima kojima je posvetio skoro cijeli svoj život, i ističe da mu njegovih osamdeset tri godine života nisu nikakva prepreka. Današnje druženje s mališanima u Petrovu bilo mu je sedamdeseti nastup u poslednja četiri mjeseca.
„Prvi put sam u Petrovu i moram reći da je ovo lijep mali gradić, pod okriljem manastira iz trinaestog vijeka, koji ima biblioteku s trinaest hiljada knjiga, što je velika kulturna tekovina“, rekao je Raša.
Direktor Narodne biblioteke Petrovo Dragan Stjepanović istakao je da je posjeta Raše Popova velika čast za ovu ustanovu i izrazio nadu da će biblioteka ponovo imati priliku da ugosti ovog velikog književnika.
Raša Popov obilježio je djetinjstvo brojnih generacija kao Raša pronalazač. Autor je više desetina knjiga za djecu i odrasle.

 

Slađana Mitrović Lazarević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *