Prijedorčanin iskoristio mrtvog inženjera i pribavio korist od pola miliona KM

PRIJEDOR – Vlasnik preduzeća “Karan” iz Prijedora, inicijala S.K., osumnjičen je da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko pola miliona KM.

S.K. se tereti da je u periodu, od novembra 2011. do oktobra 2016. godine, koristio licencu za izvođenje elektro instalacija i građevinskih radova na objektima standardne konstrukcije, iako preduzeće za to nije ispunjavalo zakonske uvjete, potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Sumnja se da nije odjavio preminulog inženjera, na osnovu čega je pribavio uvjerenje o zaposlenju radnika, na osnovu čega je od nadležnog Ministarstva pribavio licencu za svoju firmu, a onda retroaktivno odjavio preminulog radnika.

“Osumnjičeni je koristio falsifikovanu licencu za izradu i reviziju projektne dokumentacije, na osnovu koje je tokom 2012. izradio projekat za izgradnju stubne transformatorske stanice i kablovskih vodova, za jedno privatno preduzeće u Prijedoru. Za glavnog inžinjera imenovao je bivšeg radnika svog preduzeća, koji je i potpisnik projektne dokumentacije, a koji je preminuo prije sačinjavanja projekta”, rečeno je u prijedorskoj policiji.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *