Preminula glumica Mira Stupica

Proslavljena dramska umetnica Mira Stupica doživela je moždani udar.

Ona je primljena na Neurološko odeljenje Urgentnog centra u Beogradu. Pre samo 2 dana Mira je proslavila 93. rođendan. Mira je živela u staračkom domu u Zemunu. Nije primala posete jer se nije osećala dobro ali se obradovala kada su je na rođendan posetili najmiliji sa poklonima.

U javnosti se poslednji put pojavila u aprilu prošle godine, na Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta, teatra koji je osnovao njen suprug Bojan Stupica. Sticajem okolnosti, sledeće nedelje trebalo je da predsedava žiriju za dodelu nagrade “Žanka Stokić”.
Mira Stupica (rođena 17. avgusta, 1923. godine u Gnjilanu) jedna je od najcenjenijih srpskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica, koju često prate epiteti najveće srpske glumice.Debitovala je 1941. godine u pozorištu. Godine 1955. zajedno sa Bojanom Stupicom odlazi u Zagreb, gde glumi u Hrvatskom narodnom kazalištu do 1957.nakon čega se vraća u Beograd.

Rad na filmu je započela 1951. godine, od kada je ostvarila oko 50 filmskih i televizijskih uloga. Mira Stupica je starija sestra renomiranog glumca, Bore Todorovića i tetka Srđana Todorovića i Dane Todorović.

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *