Predstavnici grada Doboja obišli proizvodni pogon preduzeća „IMAGO“ u Doboju

Predstavnici grada Doboja obišli proizvodni pogon preduzeća „IMAGO“ u Doboju.

Imago-fajlPredstavnici grada Doboja posjetili su dobojsko preduzeće „IMAGO“. Nakon što su se kroz razgovor sa rukovodstvom firme upoznali sa njenim poslovanjem i obišli proizvodni pogon, gradonačelnik Obren Petrović iskazao je spremnost da Grad Doboj pomogne ovoj porodičnoj firmi, u iznosu od 50.000KM , po odobrenju kreditnih sredstava u iznosu  od 3.000.000 KM od Vlade Srpske.

Petrović je rekao da se u narednom periodu treba više okrenuti novoformiranim preduzećima, koja su u izgradnji, a ne većim firmama koje su većinom otišle u stečaj.

Ovo je jedno porodično preduzeće, koje ljudi žele da izgrade , i mi ne smijemo dozvoliti da i ona propadnu.Njima su potrebna mala sredstva da normalno funkcionišu dok se u većim preduzećima vodi drugačija politika- rekao je gradonačelnik Obren Petrović.

Direktor firme Aleksandra Petrović zahvalila je gradonačelniku što je prepoznao njihov rad i trud,  te potrebu za napredovanjem.Ona je istakla da „IMAGO“ trenutno zapošljava dvadeset radnika.Petrovićeva je dodala da bi proširenjem kapaciteta  zaposlili još najmanje desetak radnika.

Robu trenutno plasiramo u  BiH.Jedan dio izvozimo za Francusku, a ove godine pregovaramo sa Austrijom i Makedonijom- navela je Aleksandra.

Poizvodnja modne konfekcije za djecu i bebe pod brendom IMAGO je pokrenuta 2006. godine u Doboju, kada se pokazala potreba za kvalitetnim i originalnim domaćim proizvodom.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *