Predstava „Sinovi umiru prvi“ NPRS pobrala sve simpatije u Doboju

Predstava „Sinovi umiru prvi“ u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg Taetar festa u Doboju,koji je sinoć završen na velikoj sceni dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje. Osim nagrade za najbolju predstavu komad „Sinovi umiru prvi“ dobio je još tri priznanja,kao i nagradu publike.

Predstava „Sinovu umiru prvi“ čiji je autor Mate Matišić, a reditelj Marko Misirača,koji je na dobojskom Teatar festu dobio specijalnu nagradu za režiju,je postratna priča o roditeljima koji još uvijek tragaju za svojom djecom.Tročlani žiri je nakon pet odgledanih predstava donio odluku da je ova predstava u svim segmentima teatarske umjetnosti nadvisila ostale,te da je na taj način zaslužila da bude nagrađena.

 

Najboljom glumicom festivala proglašena je Nataša Ivančević za ulogu Ranke u pobjedničkom komadu, dok je za ulogu Mićuna u istoimenoj predstavi Aleksandar Stojković dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

 

Dodijeljena je i specijalna nagrada i za glumu. Ona je otišla u ruke glumca Edisa Žilića za ulogu u predstavi „Budala na večeri“ Narodnog pozorišta iz Tuzle.

 

Ove godine mišljenje žirija poklopilo se mišljenjem publike,koja je svojim glasovima,  takođe odlučila da je pozorišni komad „Sinovi umiru prvi“ najbolji na Teatar festu . Ovu predstavu publika je ocijenila sa 4, 80.

 

Tokom trajanja smotre pozorišta u Doboju publika je mogla da vidi predstave Zvezdara Teatra iz Beograda,Narodnog pozorišta iz Tuzle, Grad pozorišta Gradiška i NPRS. Zavjese na ovogodišnjem festivalu su spuštene dodjelom nagrada najboljima.U revijalnom dijelu nastupilo je banjalučko Gradsko pozorište „Jazavac“ sa hit komedijom „Celo telo tu me boli“.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *