Pošta Srbije nudi poštanske marke sa vašim likom

“Pošta Srbije” nudi neobičnu,zanimljivu, ali atraktivnu uslugu a to je personalizovane poštanske marke ili jednostavno rečeno poštanske markice sa vašim likom.

U današnje vrijeme dezeni za pozivnice vjenčanja ili rođendana su veoma raznovrsne pa se mnogi trude da one budu što ljepše i zanimljivije. Ipak ukoliko se odlučite da pozivnicu, pismo ili čestitku pošaljete poštom, poseban originalni detalj može biti marka sa vašim likom!

“Pošta Srbije” svim građanima i firmama nudi uslugu kreiranja personalizovane poštanske marke, na kojoj se mogu naći različiti motivi po ličnom izboru.

Kako navode iz ovog preduzeća ona se najčešće štampa za vjenčanja, krštenja, proslave punoljetstva, godišnjice braka ili za obilježavanje jubileja ili dana nekog preduzeća.

“Dešava se da bake i deke žele da urade marku za svoje unuke ili kumovi za prijatelje” objašnjava Vladan Đakovački iz JP “Pošta Srbije”. “Tada se obavezno traži saglasnost trećih lica, ili ovlašćenje ukoliko je reč o maloljetnim licima koja će se pojaviti na poštanskoj marki. Veličina marke je pet puta pet centimetara.

“Ova personalizovana markica ima sve elemente redovne poštanske marke: nominalnu vrijednost, zemlju porijekla, oznaku poštanske uprave, ram-okvir u određenoj boji. Zato se ona koristi isto kao i redovna marka za plaćanje poštarine za pisma mase do 20 grama u unutrašnjem poštanskom saobraćaju.” kaže Đakovački

Prije naručivanja,svako može na sajtu “Pošte” da dodavanjem fotografije za koju bi želio da se nađe na markici, pogleda kako će ona izgledati kada bude odštampana.

 

Izvor: zanimljivostidana.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *