PIK danas o referendumu u Srpskoj

Savjet za sprovođenje mira u BiH /PIK/ na nivou ambasadora zemalja članica održaće danas sjednicu na kojoj će raspravljati o najavljenom referendumu u Srpskoj o Danu Republike, izjavio je portparol OHR-a Mario Brkić.

 

Brkić nije mogao da navodi detalje o pripremi sastanka, niti da komentariše navode o tome da su mišljenja ambasadora PIK-a podijeljena.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ranije je izjavio da su u toku detaljne pripreme za sjednicu PIK-a koja će biti održana danas, te da su mišljenja u vezi sa referendumom još podijeljena.

Sastanak Upravnog odbora PIK-a, koji je trebalo da bude održan 23. avgusta, odgođen je radi dodatnih konsultacija.

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov ranije je izjavio da Rusija ne smatra da je nezakonito izražavanje volje jednog naroda o pitanju za koje smatra da je od velikog značaja.

“Ja sam već govorio o referendumu i željeli smo raspravljati o tome na sjednici Savjeta za sprovođenje mira. Smatram da o ovom pitanju treba smanjiti napetost”, dodao je Ivancov.

Prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, referendum o Danu Republike u Republici Srpskoj biće održan 25.septembra.

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *