Pametna putna torba koja vas prati

Izraelska kompanija NUA Robotics na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu predstavila je pametnu putnu torbu. Ovu pametnu putnu torbu nije potrebno nositi u ruci, ni vući za sobom – ona vas jednostavno prati!

Pametnu torbu je najprije potrebno putem Blututa spojiti sa telefonom na kojem je instalirana posebna aplikacija.

Osim Blututa, pametna torba ima i ugrađenu kameru pomoću koje vas prati na ravnim površinama. Takođe, u slučaju krađe, korisnici će u svakom trenutku pomoću aplikacije moći da lociraju izgubljeni prtljag.

Za sada postoji samo prototip ove putne torbe, ali ako doživi serijsku proizvodnju, više nikada nećemo morati da nosimo prtljag. Dok prati svog vlasnika, pametna torba služi i kao punjač za elektronske uređaje, a ima i protivprovalni alarm.

Iz “NUA Roboticsa” poručuju kako njihova tehnologija ima i širu primjenu. Tako po potrebi mogu kreirati i pametna kolica koja će vas pratiti u supermarketima i šoping centrima nakon što su Blututom povezana sa pametnim telefonom.

Iz Izraelske gore navedene komapnije poručuju da će njihova pametna torba na tržištu biti dostupna za otprilike godinu dana.

 

Izvor: zanimljivostidana.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *