Otvoren novi Centar za socijalni rad u Šamcu

SARAJEVO, 7. decembar 2015. – Centar za socijalni rad u Šamcu danas je formalno otvoren u novoizgrađenim i opremljenim prostorijama. Projekat rehabilitacije Centra od šteta nastalih u katastrofalnim poplavama 2014. godine je proveo UNDP a u  znak solidarnosti sredstva za radove su obezbijedile vlade Švicarske i Kraljevine Norveške, Opština Šamac i Evropska unija.

CSRŠamac2

“Zgrada koju smo koristili do maja 2014. godine je bila potpuno uništena poplavama i više nije bila uslovna za rad. Zgrada koju imamo danas, zahvaljujući našim donatorima, omogučiće nam da ponovo počnemo pružati usluge za 1,500 korisnika godišnje, kao i da poboljšamo i proširimo obim usluga posebno za djecu i mlade sa poteškoćama u fizičkom i mentalnom razvoju,” rekao je Veljko Milkić, direktor Centra za socijalni rad Šamac.

 

CSRŠamac1Centar pruža širok dijapazon usluga od vitalnog značaja za lokalnu zajednicu štiteći najugroženije članove društva uključujući djecu i odrasle sa posebnim potrebama. Novoizgrađena i opremljena zgrada će od sada imati i centar za dnevno zbrinjavanja djece i mladih; usluga koja do sada nije bila dostupna u Šamcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *