Osveta bankarima: Psi mogu, vama je zabranjeno

Pariz — Vlasnik restorana u Francuskoj odlučio je da, u znak osvete zbog odbijene pozajmice, bankarima zabrani ulaz u svoj ugostiteljski objekat.

Ovaj vlasnik ne dozvoljava bankarima da uđu ukoliko mu za to ne plate 70.000 evra, koliko iznosi kredit koji mu banke nisu odobrile.

Aleksandar Kale (30), koji posjeduje restoran u O-de-Senu u Pariskom regionu, ispred vrata restorana je postavio tablu sa natpisom: “Psima dozvoljen ulaz, bankarima zabranjen ulaz (osim ako ne plate 70.000 evra)”, prenosi pariski dnevnik “Figaro”.

Njemu je, naime, odbijen zahtjev za bankarski kredit koji mu je bio potreban da bi otpočeo još jedan poslovni poduhvat, te je na ovaj način želio da osudi “stalnu sabotažu francuske ekonomske sredine”.

On kaže da je još 2008, kada je nameravao da otvori svoj prvi restoran sa samo 23 godine, put bio težak.

“I tada sam 20-ak puta bio odbijen pre nego što sam dobio kredit”, priča Kale čiji restoran, i pored trnovitog početka, bilježi vrtoglavi uspeh i veliki broj posjetilaca, među kojima ima i bankara.

Kako navodi, prošle godine je odlučio da pokrene još jedan posao i odobrenje kredita od 70.000 evra koji je tražio trebalo je da bude puka formalnost pošto je sve pozajmice do sada uredno isplatio, a restoran mu ima odlične prihode.

Ipak, dogodilo se neočekivano: na zahtev za kredit odgovorila mu je samo jedna banka, i to negativno, bez obrazloženja.

“Vlasnici restorana, preduzetnici, svi smo mi u istom sosu: svaki put kada želimo da pokrenemo biznis, moramo da klečimo”, žali se gnjevni Kale.

Sada se nada da će se osobe na koje se natpis ispred njegovog restorana odnosi prepoznati, a što se tiče drugog poslovnog poduhvata koji je nameravao da pokrene – odlučio je da od toga odustane.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *