OMLADINSKI ŠAHOVSKI KLUB SLOGA: U Doboju se ponovo igra šah !

U prostorijama kluba odžana su klupska prvenstva u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji. Prvog dana mnastupili su seniori a drugog omladinci.
Turniri su se održavali pod pokroviteljstvom nevladine organizacije Bild iz Tuzle. Turnir je svečano otvorio predsjednik kluba Zdravko Đuričić koji je se zahvalio Skupštini grada Doboja prvenstveno gradonačelniku Obrenu Petroviću i svim ostalim dobrotvorima koji su donirali sredstva za opremanje prostorija i nabavljanje neophodne šahovske opreme. Đuričić je istakao da su klubu neophodna sredstva za predstojeća omladinska prvenstva u aprilu i maju. jedan od najvećih problema je nedostatak šahovskih satova i garnitura kkao bi klub mogao organizovati veća takmičenja poput tako željenog Doboj opena.
Klupski turnir igran je po Berger sistemu u 12 kola. Najuspješniji je bio Dražen Radulović sa 9,5 poena, a isto toliko je imao i drugoplasirani Aleksandar Lukić pa su odlučili drugi kriterijumi. Dok je treće mjesto osvojio Jadranko Stanišev sa 9 osvojenih poena.
Drugog dana održan je prvi omladinski šahovski turnir koji je svečano otvorio Kris Bagdon predstavnik nevladine organizacije Bild iz Tuzle. Nastupali su kadeti i juniori u dvije uzrasne kategorije.
U konkurenciji do 10 godina trijmfovala je Marija Mitrović sa 7,5 poena, drugo mjesto zauzeo je Đorđe Lukić sa 6,5 poena a treće mjesto osvojio je Nemanja Lazarević sa 5,5 poena. U kategoriji do 16 godina najbolji je bio Dušan Kuzmić sa 7 poena, drugi je Vedran Nešić sa 6,5 poena, dok je treće mjesto zauzeo Mihajlo Blagojević sa 5,5 poena.

RTV Doboj
Novinar saradnik: Nenad Vasić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *