Odumiranje: Haos u Krajina osiguranju, slijedi prinudna uprava!

Radnici Krajina osiguranja pisali su predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade, Okružnom tužilaštvu Banja Luka I SIPI. Pismo je puno detalja o aktivnoszima u ovoj osiguravajućoj kući nakon dolaska novog većinskog vlasnika Neevena Agarwala.

 

Pismom u kojem je na 15 strana do detalja pojašnjeno poslovanje Krajina osiguranja od dolaska novog vlasnika Neevena Agarwala radnici ove osiguravajuće kuće traže od Predsjednika Republike, Predsjednika Vlade, Okružnog tužioca I SIPE da pod hitno spriječe nezakonito poslovanje novog vlasnika Krajina osiguranja. U pismu je detaljno pojašnjen način na koji je izvlačen novac sa računa osiguranja na račune privatnih firmi u vlasništvu novog vlasnika Krajina osiguranja.

Sa računa za redovno poslovanje dana 02.02.2016 izvršen je prenos sredstava u iznosu od 3.000.000 maraka na račun firme Softwere and new business technologies doo Banja Luka kao ulaganje Društva u osnovni kapital te firme. Firma je registrovana 22.01.2016 godine kao jednočlano društvo u vlasnistvu Naveen Aggarwala sa osnivačkim ulogom od 1 KM-navodi se u pismu.

Scenario izvlačenja novca sa računa osiguranja je ponovljen nekoliko dana kasnije, takodje u februaru.

Sa računa za redovno poslovanje dana 05.02.2016 godine izvršen je prenos sredstava u iznosu od 3.000.000 maraka na račun firme Inovative techonologies balkan doo Banja Luka. Firma je registrovana 25.01.2016 godine kao jednočlano društvo u vlasništvu Naveen Aggarwala sa osnivačkim ulogom od 1 KM-pisali su radnici.

U medjuvremenu saznaje BN, održana je treća skupština Društva na kojoj se nisu pojavili akcionari koji se protive načinu na koji Agarwal vodi društvo. Nije se, iako je očekivan, pojavio ni većinski vlasnik. BN je u posjedu i Riješenja Okružnog privrednog suda u Trebinju u kojem se vidi da je Agrawal tužio Krajina osiguranje za iznos od 5,8 miliona maraka iako, saznajemo, u Krajina osiguranju nije evidentirana nikakva tužba. Nakon što je direktor osiguranja prijavio slučaj Agenciji za osiguranje smijenjen je isti dan 29. Juna. Riješenje o smjeni potpisao je Neevene Agarwal iako nije vidjen u firmi već duži period. Radnici su nezadovoljni brzinom započete istrage o svim dešavanjima u Krajina osiguranju. I to stoji u pismu.

Okružno tužilaštvo Banja Luka je započelo istragu ali je i ovaj postupak neefikasan, svakim danom Krajina osiguranje trpi sve veću štetu pa mu prijeti stečaj a većinski vlasnik vrši konstantno izvlačenje novca, povećava se broj sporova…-upozoravaju radnici.

Mnogo nepravilnosti konstatovala je I Agencija za osiguranje Republike Srpske. Radnici traže hitnu intervenciju nadležnog republičkog inspektorata. Naši izvori tvrde nakon 1 jula Krajina osiguranju prijeti stečaj I prinudna uprava.

 

Izvor: bn

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *