Održana 3. redovna sjednica Skupštine grada Doboja

Doboj, 28.2. – U Doboju je danas održana 3. redovna sjednica Skupštine grada. Na dnevnom redu bilo je 58. tačaka. Odbornici Skupštine grada Doboja, između ostalog, usvojili su prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacionog plana „Magistralni put“ koji podrazumijeva izgradnju kružnih tokova na četiri lokacije u gradu.

-Prvi kružni tok bi bio na sjeveru, na izlazu kod crkve Svetih apostola Petra i Pavla, drugi je planiran na raskrsnici puta M-4 i magistralnog puta M-17 (u pravcu Tuzle),  treći kružni tok bi bio na buvljaku i četvrti na jugu, odnosno na izlazu iz pravca Doboja prema Federaciji BiH, odnosno na raskrsnici Ulice Nikola Tesla i magistralnog puta M-17, izjavio je zamjenik gradonačelnika Doboja, Nebojša Marić, dodavši da će se ukoro biti postavljena i signalizacija na raskrnici ulica Jug Bogdana i Cara Dušana .

Lokalni parlament složio se i oko izgradnje nove zgrade Gradske uprave, pa je tako Razmatranje prijedloga Odluke o pristupanju izmjeni dijela regulacionog plana „Centar“, usvojen jednoglasno. Marić je rekao da već duže vrijeme postoji potreba za novom zgradom, u kojoj bi bila smještena sva gradska i republička odjeljenja. Na stabilnost postojećeg objekta znatno su uticale i poplave iz 2014.godine, a usljed većeg zemljotresa moglo bi doći do njegog urušavanja.

-Trenutno imamo sedam gradskih odjeljenja koja se nalaze na različitim lokacijama. Naravno, da to otežava komunikaciju između građana i zaposlenih, ali i samo funkiconisanje radnika u Gradskoj upravi. Ukoliko bi sagradili novu zgradu Gradske uprave, u kojoj bi bile smještena sva gradska odjeljenja i republičke institucije na području grada, uštede na godišnjem nivou bi iznosile oko 300 hiljada maraka. Ukoliko se na nekoj od narednih Skupština usvoji regulacioni plan, planirali smo da sredstva za ovaj projekat tražimo i od Vlade Srpske, izjavio je Marić.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada usvojeni su i prijedlozi statuta grada Doboja i poslovnika o radu Skupštine. Usvjen je i set prijedloga programa rada za ovu godinu onih ustanova čiji je osnivač grad Doboj. Tajnim glasanjem je izabran i drugi potpredsjednik Skupštine, Ratko Moćić iz DNS-a. Kada su pitanju kadrovska rješenja za novog v.d. sekretara Skupštine izabrana je Enesa Jotić, umjesto Radmile Mlinarević iz SDS-a. Umjesto Dragana Petkovića za v.d načelnika Odjeljenja za evropske integracije i energetsko-ekološku efikasnot imenovan je Petko Stanojević. Imenovani su i novi v.d direktori Centra za kulturu, Centra za socijalni rad i Apoteke „Jovan Jovanović Zmaj“. Novaka Radojčića na čelu Centra za kulturu zamijenila je Vukosava Sofrenić. Olivera Nedić je v.d. direktora Centra za socijalni rad umjesto Vedrana Mitrovića, koji je izabran za v.d direktora apoteke “Jovan Jovanović Zmaj”.

RTV Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *