Održan ”Lajk za pametnu energiju”

U Doboju je održan edukativno-zabavan događaj ”Lajk za pametnu energiju”.

 

lajk-za-energiju-fajlGlavni junak istoimene kampanje je profesor Atom, ljubitelj prirodnih nauka, koji je posjetiocima, s fokusom na djecu i mlade podijelio mnogo korisnih savjeta i informacija na temu energetske efikasnosti, zaštite okoliša i uštede novca.

Učestvovanjem u kvizu ”Znanjomat” najmlađi posjetioci osvajali su zanimljive nagrade, a veliku pažnju im je privuklo «pametno biciklo» koje proizvodi električnu energiju.

Kampanja ”Lajk za pametnu energiju” realizuje se u okviru petogodišnjeg projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, koji Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa partnerima Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske implementira u Bosni i Hercegovini.

 

Profesor Atom nastavlja priču o pametnoj upotrebi energije u Tesliću, Konjicu, Nevesinju, Trebinju, Livnu, Bugojnu, Zenici, Banja Luci, Sanskom Mostu i Drvaru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *