Od Kovačevog mosta do magistrale putem bez rupa

most-1Preduzeće „Geokop“ iz Dervente danas je izvelo radove na sanaciji oštećenja kolovoza i krpanja rupa na putnom pravcu od tzv. „Kovačevog“ mosta u Petrovu pa sve do izlaska na magistralni put Doboj-Tuzla u Orahovici (opština Gračanica).

Sanirana su i oštećenja i izvršeno asfaltiranje prilaza „Kovačevom“ mostu (s obje strane) i mostu na rijeci Spreči.

„Ovo je odličan primjer saradnje opštinske uprave i privatne firme ali i primjer odlične međuopštinske saradnje, jer je preduzeće „Geokop“, bez naknade izvršilo sanaciju puta i prilaza mostovima i to, kako na dijelu puta na teritoriji naše opštine, tako i na dionici koja pripada opštini Gračaniica, odnosno MZ Orahovica.

Radovi su izvedeni u dogovoru i uz saglasnost načelnika opštine Gračanica i predsjednika Savjeta MZ Donja Orahovic“, istakao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, naglasivši da je sa menadžmentom „Geokopa“ za naredni period dogovoreno presvlačenje novim asfaltnim slojem kompletnog putnog pravca od Kovačevog mosta do prelaza preko željezničke pruge, nasipanje bankina na putu do manastira Ozren kao i asfaltiranje prilaza OŠ „Vuk Karadžić“ u Petrovu.

„Još jednom zahvaljujem preduzeću „Geokop“ na pomoći i podršci jer iz našeg budžeta ne bismo mogli isfinansirati sve pomenute radove“, rekao je Petković.

„Sve što radimo u opštini Petrovo, kompletno ulaganje u infrastrukturu, rezultat je odlične saradnje našeg preduzeća sa načelnikom vaše opštine, i vjerujem da ćemo vrlo brzo realizovati sve dogovoreno, ali i mnogo više“, rekao je Željko Žunić, šef proizvodnje i održavanja u „Geokopu“.

Preduzeće „Geokop“ iz Dervente prošle godine, vlastitim sredstvima, na mjestu dotrajalog drvenog „Kovačevog“ mosta izgradilo je novi betonski most.

Tekst i foto: Slađana Mitrović-Lazarević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *