Novi udarac za Audi: Zaustavljena prodaja benzinaca

BENZINSKE izvedbe modela A4 i A5, kao i njihove S izvedbe će najmanje dva mjeseca biti nedostupne na tržištu.
Kako piše australski Motoring, njemačkom je premium proizvođač prisiljen zaustaviti prodaju benzinskih 2.0 TFSI izvedbi modela A4 i A5, i to zbog činjenice da ne mogu postići deklariranu potrošnju goriva. U Audiju kažu kako implementacija mild-hybrid sustava, umjesto da smanjuje, u praksi povećava potrošnju, i to za oko 0,2 l/100 km u odnosu na NEDC standard.
“Ima sustav mild-hybrida koji mjenja potrošnju za 0.2 do 0.3 l/100 km. Toliko je lošija potrošnja. Sustav djelomičnog hibrida ne funkcionira u testnom ciklusu. Kao korisnik ćete doživjeti efekt i prednosti. Lošiji su rezultati u laboratoriju, ali bolji na cesti“, rekao je glasnogovorik Audija.
Nešto drukčije je u slučaju modela S4 i S5 kod kojih promjene softvera 3.0 V6 turbo dolaze navodno kako bi izgladile krivulje isporuke snage i momenta u Automatic i Comfort modovima rada, a poboljšale odziv u Dynamic modu. Nažalost, nakon tih modifikacija motor ima veću potrošnju od deklarirane.
U Audiju kažu kako će cijeli proces odobravanja modifikacija i pripreme novih promo materijala trajati do dva mjeseca. Stoga će prodaja spornih izvedbi biti do daljnjega obustavljena u 27 europskih zemalja.

(index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *