Novčana pomoć poljoprivrednicima

Bojana23.3.članskaDobojskim poljoprivrednicima koji se bave plasteničkom proizvodnjom, koju su uništile sniježne padavine, iz gradskog budžeta izvojeno  oko 23.000 maraka novčane pomoći.

 

 

 

Poljoprivrednim proizvođačima koji se bave plasteničkom proizvodnjom, koju su uništile vremenske neprilike i sniježne padavine ,  lokalna zajednica je izašla u susret.Grad Doboj odlučio je da pomogne tim proizvođačima, u novčanom iznosu od 22.800 KM. Novčanu pomoć poljoprivrednicima je uručio  gradonačelnik Obren Petrović, koji je tom prilikom rekao da je u ovome trenutku bitno da se tim ljudima pomogne kako bi sanirali štete , te sačuvali postojeću proizvodnju.

U aprilu mjesecu u bivšoj Bosanci biće otvoren Eurostil, sa kojim ćemo mi potpisati sporazum , da ćemo  10% sredstava davati za one ljude koji su sa područja našeg grada , Mjesnih zajednica, koji tu budu prodavali svoje proizvode. Krajem šestog, sedmog mjeseca ćemo isto to potpisati sa Azerbejdžanom, tako da nam je bitno da ljudi proizvode,  ali isto tako da imaju omogućen prostor gdje to da prodaju- rekao je Petrović.

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Duško Paravac rekao je da je pomoć dodijeljena sedamdeset jednom poljoprivredniku sa područja Doboja, te da je štetu utvrdila komisija koju je formirao gradonačelnik.

Gradonačelnik je brzo intervenisao , komisija je obišla poljoprivredne proizvođače, napravila porcjenu šteta.Ova procjena je pokazala da kod 71 čovjeka su plastenici uništeni – rekao je Paravac.

Poljoprivrednici koji se bave plasteničkom proizvodnjom iskazali su zahvalnost gradonačelniku i gradu Doboju na ukazanoj pomoći, koja će im , kako kažu, biti od velike koristi. Nekolicina poljoprivrednika odlučilo se i na humani gest, i to tako što će svoje proizvode u narednom periodu dostavljati Narodnoj kuhinji u Doboju.Među njima je i Jugoslav Starčević iz Malog Prnjavora.

Jedan dio prizvoda ćemo dodijeliti Javnoj kuhinji.Obećavam da će to biti stalna pomoć , na mjesečnom nivou, gdje ćemo jedan dio svojih proizvoda odvajati za Javnu kuhinju grada Doboja.S obzirom da grad Doboj pomaže nama, red je da i mi pomognemo gradu )

Gradonačelnik  Doboja Obren Petrović rekao da je da će Grad  poljoprivrednicima pomagati i u narednom periodu preko njihovih Udruženja, sa ciljem da poljoprivredne proizvodi što više plasiraju na tržište.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *