Nikolina Kovačevićka osvajačica Karate kupa Srbije u borbama, a Starčevićka bronzana

   Zahvaljujući izuzetnim rezultatima na karate takmičenjima tokom 2017. godine u Republici Srpskoj i Srbiji  (Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zrenjanin, Apatin, Loznica),  petoro takmičara Karate kluba ”Vila” iz Doboja je izborilo pravo nastupa na zvaničnom KARATE KUPU SRBIJE ZA 2017.godinu.

    Nastup na Karate Kupu Srbije su izborili: Meliha Makarević, Dijana Starčević, Luka Dujković, Nikolina Kovačević i Maja Nakić.

     Karate kup Srbije za 2017. godinu je održan u Beogradu, subota 02. decembra u Sportskom Centru Voždovac u organizaciji ”Šotokan Karate Saveza Srbije”. Ovaj karate savez u svom okrilju okuplja 142 kluba, od čega su tri kluba iz Republike Srpske.

     Pošto je Karate klub ”Vila” iz Doboja punopravni član navedenog karate saveza od 2014.godine, takmičari kluba ravnopravno sa klubovima iz Srbije se takmiče na svim  zvaničnim prvenstvima i kupovima.

      Da se na ovogodišnjem kupu do medalje veoma teško dolazilo treba navesti činjenicu da su na takmičenju nastupili takmičari iz 63 kluba. Takmičenje se odvijalo u svim uzrasnim kategorijama od poletaraca pa do seniora u ženskoj i muškoj konkurenciji a u dvije takmičarske kategorije u tehničkoj disciplini kate i u disciplini borbe.

     Nikolina Kovačević se našla u finalu za seniorke srednje kategorije nakon ostvarene tri pobjede u eliminacionom dijelu takmičenja. U finalnoj borbi Nikolina je naišla na kvalitetnu ravnopravnu protivnicu pa se rezultat preokretao do zadnjih sekundi meča. Zahvaljujući savjetima trenera Kuzmića, Nikolina je u zadnjim sekundama  meča uspješno odradila napad i zaradila presudni poen. Pobjedom nad takmičarkom iz Kraljeva sa rezultatom 4:3 Nikolina je osvojila Zlatnu medalju i zvanično osvojila KUP SRBIJE ZA SENIORKE U SREDNJOJ KATEGORIJI.

    Naglašavamo da je Nikolina zvanična Šampionka Republike Srpske za seniorke u 2017. godini. Titulu je osvojila na takmičenju Ujedinjenog karate saveza RS u Modriči.

   Odličan rezultat na  Karate Kupu Srbije ostvarila je još jedna takmičarka KK ”Vila”, naime radi se o Dijani Starčević, koja se nakon dvije pobjede i jednim izgubljenim mečom morala zadovoljiti sa Bronzanom medaljom.

     Trener KK ”Vila” Svetislav Kuzmić kaže da bi bio zadovoljan da neko od petoro plasiranih takmičara osvojili bar jednu medalju, te iskreno govoreći, nije se nadao da će neko od plasiranih postati osvajač Kupa Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *