Najjeftiniji pametni telefon košta samo 3 evra

Indijska kompanija je u saradnji sa vladom predstavila najjeftiniji smartfon na svijetu kako bi stanovnike podstakli na kupovinu pametnih telefona, koji su inače preskupi za njihov standard.

Indijska kompanija Ringing Bells lansirala je smartfon Freedom 251 koji će koštati nevjerovatna 3 evra, što je upola manje od do sada najjeftinijeg pametnog telefona.

Uređaj dolazi s četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, koja pomoću microSD kartice može da se proširi na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, zadnju sa 3,2 megapiksela i prednju s 0,3 za ne baš tako savršene selfije, ali za te pare se više i ne može očekivati.

Što se tiče ostalih specifikacija, navodi se 4-inčni ekran s rezolucijom 540×960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobilni će raditi na Android 5.1 Lollipop operativnom sistemu.

Ovaj mobilni napravljen je uz podršku indijske vlade kako bi svoje stanovnike podstakla na kupovinu pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78 odsto kupljenih telefona bili su klasični mobilni telefoni kakve smo koristili početkom vijeka, a krajem iste godine taj je broj pao na 65 odsto.

 

Izvor: agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *