MUP RS: Oba skupa u Banjaluci prošla bez incidenata

Protest opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, protekli su bez ijednog incidenta, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose za javnošću MUP RS Mirna Miljanović istakla je da će MUP RS u potpunosti biti završena kada svi autobusi sa građanima koji su prisustvovali protestu i mitnigu napuste Banjaluku, ali da do sada nisu zabilježeni nikakvi problemi.

Današnje skupove obezbjeđivalo je više od 2.000 policajaca, saobraćaj u centru grada i dalje je obustavljen, a do 20 časova traje i zabrana rada kafićima na području grada, kao i zabrana prodaje alkoholnih pića.

Veliki narodni protest Saveza za promjene održan je u parku Mladen Stojanović, a miting “Srcem za Srpsku-stop izdaji” vladajuće koalicije na Trgu Krajine. MUP je za oba skupa zabranio šetnje koje su najavljivali opozicija od parka do Trga Krajina i pozicija u obrnutom smjeru, kako bi se izbjegao susret i sukob građana.

Savez za promjene danas je pozvao okupljene da iz parka krenu u šetnju prema dijelu grada koji se zove Malta, a gdje su bili parkirani autobusi kojima su došli građani. Obzirom da je ta lokacija u pravcu suprotnom od Trga Krajina i protestna šetnja prošla je bez incidenata.

 

Izvor: n1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *