“Moja priča: Izaberimo mir zajedno“

U sali Skupštine grada Doboja održano je Javno govorenje „Moja priča: Izaberimo mir zajedno“. Riječ je četverogodišnjem projektu Američke agencije za međunarodni razvoj, koji implementira CRS u saradnji sa Nevladinim organizacijama  i Međureligijskim vijećem u BiH. Projekat je podržao i grad Doboj.

moja-priča2“Moja priča: Izaberimo mir zajedno” je razgovor o sukobima iz poslednjeg otadžbinskog rata.  Učesnici javnog govorenja bile su direktne žrtve rata, neovisno o etničkoj i religijskoj pripadnosti,  koje su javno govorile o svojim ličnim iskustvima doživljenim u ratu.Sa učesnicima  skupa govorili su o svojim nekadašnjim i današnjim pogledima na rat, život i mir.

 

Kroz projekat će biti angažovano više od 100.000 građana u 30 ciljanih opština koje su od rata podijeljene po etničkim linijama, među kojima je i grad Doboj.

moja-priča3

Javno govorenje je održano u okviru projekta PRO-Budućnost Američke agencije za međunarodni razvoj koji implementira Catholic Relief Services  u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *